Zdroj: https://turek.savana-hosting.cz/mojeokoli/system/index.php?a=14  •  Vydáno: 15.2.2010 21:30  •  Autor: Turek

Má plánovaná příprava na Pražský mezinarodní maraton

Nějak běhat jsem začal někdy v mých 18. A pak různě intenzivně běhal. Loni mě začala kamarádka lákat, na nějaký maraton co bude na podzim. Nakonec z toho sešlo, ale loni jsem začal dávat svému běháni nějakou podobu.

Nikdy jsem se nehnal za rychlostí, ale spíš za vytrvalostí. Loni jsem se poprvé zůčastnit nějakého závodu. Byl to Ostravský půl maraton uběhl jsem ho za 1:53 cíl byl doběhnout, což jsem splnil. Pak dal ještě silvestrovský běh v Hrabůvce 9,5 km za 0:51 a teď se chystám zkusit připravit na Pražský maraton.

Dnes jsem se šel proběhnout do města, máme tam nový obchůdek, který nabízí hlavně značku Salomon, má otevřeno od 15:30 do 17:00 provozuje to nadšenec. http://salomon-run.cz/index.php , škoda jen že Salomony jsou hlavně do hor a do terénu. Já totiž uvažuji koupit před maratonem ještě jedny botky. Řeč padla i o 5BV, neb ty botky co tam má se přímo k tomuto závodu hodí, taky potvrdil solidní mizení bot z obchodu před akcí, o nově příchozích modelech, o Liborovi Uhrovi (sportovci města) a taky o tom maratonu. Boty mi nabídnout nemohl, tedy ukazoval nějaké hybridy, ale sám říkal, že to není vhodné. Pro velké časy ještě budiž, ale zjevně by botka i noha trpěla. Radil běhat před maratonem za měsíc 400km z toho několik běhů kolem 30 km. Protože nemám aktualně nějaký přesný sportester (tepoměr mám, krokoměr na mobilu, což není vůbec přesné) a nejsem zastáncé nějkého přesného harmonogramu. Rozhodl jsem se, že těch 400km v dubnu musím dát (klidně i překročit) Nebudu to ale měřit na km, viz můj nepřesný krokoměr,ale nastavím si normu 1hod běhu = 10 km. To bude snadno měřitelné. K času kolik jsem uběhl jen přičtu korekci jedna dřevárna - 1h. Další korekce leda v případě moc špatného počasí.

můj plán tedy

Do konce únoru 100km
Březen 300km
Duben 400km