Zdroj: https://turek.savana-hosting.cz/mojeokoli/system/index.php?a=15  •  Vydáno: 7.3.2010 12:08  •  Autor: Turek

Čajovna Pod Horama (Frýdlant nad Ostravicí)

Klid a pohoda pod Beskydami.
Lidé z Frýdlantu nad Ostravicí jsou označováni coby jedni z nejspokojenějších se svým městěm.
Určitě jim k té pohodě pomáhá i tato čajovna.


http://www.cajovnapodhorama.cz

Malé městečko pod horami ukrývá Čajovnu pod horama. Z hlavního průjezdu městem je třeba odbočit u Alberta vlevo (pokud jedete ze směru od Ostravy) a někde na náměstí zaparkovat, v rohu náměstí je dům, kde se čajovna nachází.Většina čajovny se nese v asijském stylu , příjde mi že se drží toho až moc. A tak kolem stěn jsou trámky, které nepřinášejí při válení moc pohodlí. Poslední místnost ze tří, se nese v arabském stylu. Stěny mají krásné malby, nicméně spodní partie by zasloužily vymalovat. Celkově místa k sezení i podia trpí abnormálně malým prostorem. Přitom první místnost velkolepě místem plýtvá. V celé čajovně si můžet dát vodní dýmku. V první místnosti je obchůdek s asijským zbožím. Na čem jsme se všichni shodli, byla tragická úroveň záchodů, špinavé až běda. Hudba byla dosti slabá, oproti jiným čajovnám.

Čajový nabídník skrývá solodní klasickou nabídků. Čaje podávají převážně ve své zajímavé keramice , Tuareg jsme dostali v plechové konvičce, což potěšilo a hned se tak nevídí. Já jsem si dal genmaich iri matchu a musím říci, že mi moc chutnal, hlavně druhý nálev byl znamenitý, což u genmainchi nebývá vždy pravidlem . Co jsem měl možnost zkusit darjeeling, tak i když byl konec ledna a všichni už tou dobou čekají na čerstvou sklizeň, tak mi přišel i na tuto pozdní dobu dosti chuťově slabý . Co určitě musím doporučit je sladký kuskus. Jeho skořicová chuť s kousky ovoce je důvod proč do čajovny zajet.

Internetové stránky by se daly shrnout jednou větou. Kdysi byly aktualní. Design na dobu vzniku byl skvělé, dnes dle mého stále dostačující, ale aktualizace je nulová. Poslední novinka rok stará, podle mapy na kterou odkazují bych ji hledat nechtěl. Jak ke strámkách přístupují či nepřístupují vypovídá i letáčky na čajovnu které v čajovně mají, odkazují na staré umístění stránek.

Pokud jedete kolem a nehledáte nic specialního, tak určitě tuto čajovnu stojí za to navštívit.