Zdroj: https://turek.savana-hosting.cz/mojeokoli/system/index.php?a=287  •  Vydáno: 15.1.2013 20:53  •  Autor: Turek

Kniha:Jak zbohatnout aneb Co chudí nevědí

Vladimír Procházka
Nakladatelství PLOT

V úvodu si dovolím použít hned dva úryvky z této vynikající knihy. Které řeknou vše podstatné o tom co v této knize naleznete. Není žádná ostuda být chudý. Je ostuda neudělat všechno proto, abychom se bohatými stali. A ještě jeden Člověk je mistr v tom, jak obelhat sám sebe …. Občas je třeba zvolnit tempo života, aby nás stačila doběhnout i naše duše.

Autor hned v úvodu věnuje knihu svým synům a tím prozradí čtenářům důvod proč knihu napsal. Chce svým synům předat své zkušenost. Oproti jiným autorům je již bohatý a nemá potřebu školit lidi jak zbohatnout a sám díky knize následně zbohatnout. Aby nedošlo k mýlce, kniha je vynikající a doporučuji ji přečíst všem. Nicméně jde vidět že autor není spisovatel. Kapitoly se různě prolínají. Autor se snaží vylíčit jak se člověk může stát bohatým a na co si musí každý dávat pozor. Místy popisuje svou cestu, jindy příběhy jiných. Hodně se odkazuje na Kiyosakiho knihu Bohatý táta, chudý táta. Sám o své knize tvrdí:” jde o předělání této skvělé knihy do českých realií.” V knize se nedovíte jakou přesně cestu jít, jako spíš jakým způsobem postupovat. Kniha Vám pomůže udělat si přehled co vše musíte udělat k cestě za bohatstvím. Autor neustále vyzdvihuje, jak je důležita finanční inteligence a myslím, že po přečtění této knihy je všem jasné, že bez finanční gramotnosti cesta k bohatství nepovede.

Já osobně lituji, že jsem tuto knihu nečetl před 10 lety. Ale i za tu možnost přečíst si ji dnes děkuji Vladimírovi. Rozhodl jsem se určitou část peněz z podnikání reinvestovat. Stanovil jsem si nějakou hranici od které budu reinvestovat 50% zisků. Zatím ty investice půjdou do rozvoje portfolia.