Zdroj: https://turek.savana-hosting.cz/mojeokoli/system/index.php?a=321  •  Vydáno: 19.9.2013 20:42  •  Autor: Turek

Internetové portfólio srpen/2013

Už dva roky měsíc co měsíc píši o svém internetovém portfóliu.
Reporty píšu z několika důvodů...

Tento report píši s půl měsičním zpožděním. Nebojte se nemám v plánu s reporty skončit. Důvod proč jsem nepsal byl v tom že jsem neměl čas. Stěhoval jsem se k přítelkyni do Ostravy, upravovali jsme a zařizovali byt. Byli jsme na dovolené v Krkonoších.

Před dvěma lety jsem začal psát tento měsíční report. Shrnuji v něm návštěvnost mých webů, píši o věcech které se mi povedly, i o svých nezdarech. Nedá se říci, že by jsem primárně na reportech vydělával, reklama na blogu nevydělává, nově zkusím do reportu vkládat affil odkazy. Přínos reportů vidím v něčem jiném.

Proč píši reporty o mém internetovém portfóliu?

- sám pro sebe si dokumentuji svůj vývoj, své aktualní názory, zkušenosti
- zpětnou vazbou od Vás získávam potřebný názor a pohled odjinud
- motivuji sebe k další práci (to bylo důležité hlavně v minulosti, kdy jsem neměl živnostenský list a nic jsem nevydělával, teď mě motivuje navíc i příjem ze stránek)
- z článků si pomáhám odkazy na své stránky
- doufám že i Vás motivuji a inspiruji

Vím že ne vždy se v reportu dočtete něco super zajímavého a nového. Práce na webech je neustále se opakující kolečko stejných úkonů, jen v čase jej člověk dělá lépe a efektivněji.

Od příštiho reportu by jsem chtěl psát a odkazovat na zajímavé články a diskuze na internetu.

A teď už konečně k srpnovému reportu.

V srpnu jsem toho moc nestihl, o to více jsem byl rád že dělám stránky pro sebe a vydělávam na PPC a affiliatu. Nemusel jsem nic řešit a plně jsem se mohl věnovat realnému životu. Návštěvnost táhla kupředu setrvačnost a pozvolný nárust návštěvnosti u stránek cílicích na menší niky. Ukázkou budiž má nová stránka věnující se žraločí crhupavce. Pomalu se posouvá v SERPu nahoru a já posílám odkazem lidi na eshop přes affiliate odkaz. Zatím se nepovedla žádná konverze. Chci poslat na affiliate 100 návštěvniků a pokud se affiliatu nebude dařit tak stránky umístím PPC reklamu.

Chystám se zrušit stránky o Twitteru, které mám na doméně 0kc.cz. Tuto doménu nechám vyexpirovat, za ty roky co vlastním tuto doménu jsem nepřišel na to jak ji vhodně využít. Pár článků o Twitteru přepíši na tento blog. Twitteru by jsem se chtěl věnovat trochu víc, uvažuji založit si twitter účty věnující se nějakému tématu které mě baví a pokusit se je rozjet. Twitter u nás neustále roste a pomalu se rozjíždí i možnost jak vydělávat na Twitteru pomoci placených tweetu. Kdo nezná jse o službu www.pay4t.cz.

V září jsme byli s přítelkyní na dovolené v Krkonoších. Uvažuji jak naložit se zkušeností, informačním materiálem a fotkami. Po poslední dovolené jsem dělal mikrostránku o ubytování ve Vysoké Lípě v Českém Švýcarsku. Návštěvnost je zatím mizivá. Takže z PPC nic nemám, v budoucnu webík asi užiji pro linkbuilding. U Krkokonoších se mi nechce bojovat v konkurečnějším prostředí o pozice v KW kterým se v budoucnosti nechci věnovat. Takže buď vytvořím podobnou mikrostránku s cílem podpořit budoucí stránky o ubytováni v Beskydech, které mám v plánu v budoucnosti vytvořit. Nebo zkusím napsat články a vydražit je v aukci. Vyzkoušel by jsem tak nové stránky, kde se dají dražit články. Obě varianty ještě musím zvážit. Co by jste doporučili Vy?

návštěvnost stránek
8/2011 1668
8/2012 6660
8/2013 19039 (+1313)